Thursday, August 21, 2014

Bolt Action: Keskiviikon pelit




Huomenta taistelijat!

Kello on 4.13 tätä kirjoittaessani ja en saa enää unta. Loistava hetki siis 1. Päivittää Blogia, 2. Katsoa Band of Brotherssia (Joka on muuten yksi parhaista koskaan tehdyistä sarjoista.) 3. Juoda kahvia (Kofeiini ei vaikuta muhun joten ei haittaa nukkumista.) 


Eilen oli keskiviikko, eksentrinen keskiviikko. Kävin taas Noppakerholla pelaamassa Bolt Actionia. Tällä kertaan vastaan asettui Juhan saksalaiset veteraani laskuvarjojoukot Herkon ohjaamina ja Juhan perus saksalaiset Juhan komennossa. (Muistan muuten ihmisten nimet nyt, Jee!)

Minä pelasin briteilläni. Mukana samat 2 jalkaväkiryhmää, 2 PIAT ryhmää, Komentaja adjutanttineen ja lääkintämies. Lisäksi tällä kertaa oli myös MMG-tiimi, Mortar tiimi spotterilla ja Sniper tiimit.
Kaverina minulla oli Samuli brittiläisine laskuvarjojoukkoineen.

Tein eilen taktisen vedon ja unohdin kameran kotiin, joten napsin vain muuteman kuvan puhelimella. Ensi kerralla sitten parempia kuvia.

Kuva Brittien linjoista, minun regular joukot oikealla ja Samulin laskuvarjojoukot vasemmalla

Peli oli jälleen kerran erittäin mukava, tosin kaikki pelasivat erittäin varovaisesti. Kentällä oli niin paljon tavaraa että vaikka sielä suojaa olikin, niin ei juurikaan houkutellut ajatus lähteä suojasta.


Jonkinlainen hyökkäys olisi varmaankin ollut mahdollista, mutta mulla ei ainkaan riitä vielä taktinen ajattelu ja käytännön taidot sellaisen suorittamiseen. Ainakaan ilman, että joukkojani ei oltaisi lahdattu tuohon oikealla olevaan mutkaan ja tielle pellon viereen.


Pelaaminen oli tosiaan siis aika varovaista. Yhtään yksikköä ei tuhoutunut kummaltakaan puolelta, lukuunottamatta Juhan Hetzer-vaunua. Hetzer oli ajettu aika mukavasti tarjolle sivupelti näkyvissä lähelle minun kahta Piat-tiimiä. Saipahan noobikin jotain ammuttavaa. (Viime pelissa saatoin juoksuttaa Piatit tyhmiin paikkkoihin ammutavaksi, siis saatoin) Kaksi yritystä siihen meni. Ensimmäinen ei osunut, mutta toisella kertaa osuma Hetzerin sivupeltiin ja vaunu räjähti näyttävästi. Oppimista tapahtui tässäkin kohtaa, nimittäin minulla ei ollut syvempää varmuutta miten tuo vaunujen peltien penetrointi toimii. Olen sen lukenut, mutta vaikka sännöt aika simppelit onkin niin ei tuo penetrointi heti aukene, ellei noita toimituksia muutamaa ole tehnyt.
 
Juhan saksalaiset laskuvarjojoukot Herkon ohjastamana, Alareunassa Hetzerin romu tulessa.

Tässä kuvassa näkyy minun brittien tulitusasemat pensaikkojen takana. Vasemmanpuoleinen ryhmä menetti yhden miehen, jonka seurauksena ryhmä päätti pistää kattilat tulelle ja hörppiä teetä kaksi vuoroa putkeen. Ei vaikuttanut vaikka luutnantti huusi tulituskomentoa aivan joukkojen takana ja saksalaisia olisi ollut pellon toisella puolella metsikössä ammuttavan


Tein heti peli alussa muutaman virheen, mutta näistä tuli opittua. Ensinnäkin mortar tiimin sijoitus oli huono. Tiimissä oli kyllä spotteri mukana joten se pääsi kuitenkin pari kertaa ampumaan. Olisi toivonut mortarin suorittavan paremmin, mutta se että osuu vain nopan heitolla 6 on aika paha. Mortarit on ehkä vähän alitehoisia, koska todellisuudessa kranaatinheitinryhmät kohteen nähdessään tai kordinaattien perusteella kyllä saivat kranaattinsa kohdealueelle tai ainakin lähistölle. Bolt Actionissa ne joko osuu tai ei osu ollenkaan.

Toinen tyhmä virhe oli MMG tiimin saapuminen reservistä kentälle. Olisi pitänyt juoksuttaa se yhdellä liikkeellä puurajaan, mihin sen nytkin vein mutta käytin kaksi vuoroa liikkeeseen. MMG ei pääse ampumaan vuorolla jolla se on liikkunut, joten nyt tuli tuhlattua ampumista.

Niinkuin sanoin niin oppimista tapahtui tässäkin pelissä ja olen entistä varmempi että Bolt Action on erittäin toimiva, simppeli sääntösetti, jota tykkään pelata. Toki Noppakerhon mukavat pelaajat ovat ehdoton plussa.

-Nojis

1 comment:

  1. Hyvä peli oli. Kaikki me olemme vielä oppimisvaiheessa, Samulilla tuntuu olevan aika hyvä ote, mutta hän onkin reservin upseeri ;). Mukavaa, että olet messissä!

    ReplyDelete