Monday, August 18, 2014

Divergent Outolintu


Vuokrasin eilen iltapäivän ratoksi elokuvan. Idea oli, että katkaisisin ns sonta elokuvien putken, joita olen viimeaikoina katsellut. En siis lue mitään arvosteluja tai katso trailereita ennekuin vuokraan leffoja. Viimeksi on tullut katseltua Molemmat hobitit... sontaa, Monuments men... sontaa... Tämä leffa ylsi sentään semi-sontaa tasolle.





Sisältää Spoilereita

Divergentissä maailmassa on raivonnut suuri sota ja jäljellä on enää yksi kaupunki. Älä kysy miksi sodittiin, koska sitä ei kerrota. Sota siis oli, piste. Kaupungin asukkaat on jaettu kivasti viiteen eri kastiin, joihin lapset täysi-ikäistyessään eräänlaista testiä käyttäen jaetaan. Lapsi saa toki itsekkin päätää mutta testi antaa suunta ja sen tuloksesta harvoin poiketaan. Kasteja ovat Terävät (jotka tutkivat asioita), Uskaliaat (jotka suojelevat muita), Rehdit (jotka jakavat oikeutta), Sopuisat (eli maanviljelijät) ja Vaatimattomat, jotka pyörittävät hallintoa ja tekevät jotain muuta... jäi vähän hämäräksi. Päähenkilömme Beatrice, myöhemmin Tris on siis "Divergent" eli henkilö joka ei kuulu mihinkään näistä kasteita, mutta samalla kuuluu niihin kaikkiin. Tällaista sekasikiötä yhteiskuntahan ei tietenkään voi sietää. Tälläinen murtaisi yhteiskunnan ja syöksisi sen vähintäänkin helvetiin asti. Älä kysy miksi koska sitä ei kerrota. Näin vain on. 

Beatrice päättää valita lahkoista Uskaliaat, joihon hän liittyy. Tästä elokuvan vaiheesta tykkäsin. Beatricea treenataan oleman oikeanlainen Uskalias, hän on liian heikko ja ei osaa tapella. Muutama kohtaus mukavanlaisia harjoituksia, joissa Beatrice kehittyy ja hengailee ystäviensä kanssa joiden roolit jäävät erittäin ohueksi. Lisäksi hän tapaa toisen kouluttajansa "nelosen" ja lähestyy tämän kanssa. 

Leffan loppupuolella homma meneekin sitten hanuriin ja kovaa. Terävät ovat päättäneet ottaa Hallinnon pyörittämisen(Hallinnan) itselleen Vaatimattomilta. No tämähän tehdään tietenkin mielenhallinta mehulla, joka juotetaan Uskaliaille. Uskaliaista tulee zombiarmeija joita Rehdit käyttää Vaatimattomia vastaan. Tässä prosessissa paljastuu että Tris ei todellakaan ole ainut Divergent, vaan myöskin Nelonen ja pari täytehahmoa (jotka saa heti kuulaa kalloon) ovat tällaisia.

Trisin ja Nelosen pitää tietenkin estää Terävien pääjehujen suunitelma ja vapauttaa uskaliaat zombiudestaan ja pelastaa Vaatimattomat. Seuraa Meh... tasoista mätkintää ja ammuskelua joissa muunmuassa Trisin äiti paukkaa paikalla pelastamaan Trisin ja lätkien pistoolilla puolet Uskaliaden zombeista maanrakoon.... Tässä vaiheessa kiinostukseni lopahti täysin ja loppuleffa tuntuikin kuin joku olisi raastinraudalla raastanut silmiäni... En vaan yksinkertaisesti siedä leffoja joissa huonosti näytelty äiti paljastuukin taisteluhirmuksi ja tekee oikeastaan enemmän ruumiita kuin päähenkilö ja tämän sidekick. Loppujenlopuksi Tris ja Nelonen pelastaa päivän ja matkustaa junalla tuntemattomaan Jippii! Homma on paketissa, Älkää tehkö jatko-osaa Pliis!


 

Sitten muihin aiheisiin. Nyt on nimittäin papukaijamerkki jaossa viisaimmalle. Kertokaa minulle miksi tuossa minun blogiarkistossa ei voi kivasti näkyä merkintänä vain psotauksen otsikko? Miksi se nappaa mukaansa aina ensimmäiseltä riviltä tekstiä? Olen noita asetuksia romplannut, mutta ne ole saanut sitä korjattua, joten nyt apua kaivataan!
  

3 comments: