Monday, August 25, 2014

Bolt Action: Ranskalaisia valmiina antautumaan


Päivää arvon lukijat!
Ajattelin esitellä teille uuden Bolt Action projektini. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin hankkimaan itselleni 500 pisteen armeijan ranskalaisia. Myin vanhoja WHFB ja 40K tavaroita pois, jotta sain tämän projektin rahoitettua.

Tässä on nyt kuvia ensimmäisestä jalkaväkiryhmästä, joka urhoollisesti syöksyi kohti maalipurkkeja teemakokeilun merkeissä. Ryhmä pärjäsi kokonaisuudessa kokeilusta hyvin ja teema löytyi mielestäni aika hyvin kohdallee. Historiallisesti teema pitää joltain osin paikaansa, mutta suurimmaksi osaksi ei. Tämä ei suinkaan haittaa minua. Lähdin tavoittelemaan kohtuu silmppeliä teemaa, jonka maalaamisessa pelipöytä tasolle ei mene kauaa, mutta kuitenkin sopii toisen maailmansodan tunnelmiin. Tämä on nyt se teema. jolla armeijani aion tehdä. Muutoksia tulee pelkästään vesipullon väriin ja housut saatavat myöskin vaihtaa sävyä. Tämä ryhmä on nyt muuten valmis, paitsi että hiukset ja parrat on maalaamatta ja baseen tulee viellä jonkin sortin kasvustoa. Lisäksi varmaan jotain pieniä korjauksia, jos löydän isompia rumuuksia maalauksesta.

Seuraava ryhmä on myöskin maalaantunut jo kovaa tahtia ja se on viimeistelyä vaille valmis. Kolmas ryhmä on liimattu baseihin kiinni ja pohjamaalattu.

Maalaustahtini näille on jalkaväkiryhmä per viikko. Nyt on tasan seitsemän päivää siitä kun posti kantoi nämä kotiovelleni ja teoriassa kaksi ryhmää on pelikunnossa tunnin varoitusajalla, joten olen (kerrankin) aikataulusta edellä.



Oikeassa reunassa ryhmänjohtaja
Kivääri kranatööri




























Nämä ranskalaisten figut ovat Warlordin tekemiä ja mielestäni laadullisesti erittäin hyviä. Nämä on myöskin kokonaan metallia ja välillä metallifiguissa on naamat vähän sinnepäin, mutta näissä on mielestäni naamatkin erittäin tasokkaita. Jos miinusta pitää antaa niin näiden kunto oli vähän niin ja näin saapuessaan. Suurimalla osalla kiväärit 180 asteen mutkalla piipuistaan, joten takaisin taivuttaminen oli aika hankalaa koska piiput myös katkeavat kohtuu helposti. Lisäksi kahden miehen kiväärit oli katkennut jo paketin saadessani ja piipuja ei löytynyt mistään. Pitää keksiä noille jotain muuta toimintaa, tai koittaa jostain askarrella uudet piiput kivääreihin.

Tähän 500 pisteen armeijaan kuuluu:
-Komentaja,
-3x Jalkaväkiryhmää
-Mortar tiimi
-Light artillery tiimi
-MMG tiimi

(Oikeasti MMG tiimi ei kuuluisi tähän diiliin, mutta jostain syystä paketista uupui 1 perusmosa ja 2 LMG tiimin jäsentä, joten olisiko warlordilla laitettu MMG siiten korvaamaan puuttuvia. Mene ja teidä.. Toisaalta minä tuossa voitolle jään jos laskee 3 jannun hinnan punnissa verrattuna MMG tiimiin.

En omista armeijakirjaa, jossa tulee ranskalaisten säännöt, joten siinä miehelessä tämä oli vähän sika säkissä tyylinen ratkaisu. Onneksi Bolt Actionissa kaikki armeijat ovat hyvin tasapainossa, mutta ainahan ne oman armeijan erilaisuudet kiinnostaa. Olen valmistautunut ainakin heikkotehoiseen aseistukseen ja heikosti aseistettuihin tankkeihin. Noh, saa nähdä mitä sieltä kirjasta löytyykään, sitten kun sen saan.

Tuttuun tapaan palautetta saa jättää kommentteihin.


Lopuksi vielä vähän lisää kuvia:

-Nojis






4 comments:

  1. Hieno juttu, Ranska on kohtuu harvinainen näky WW2 pöydillä. Näillä on tosi makeet tankit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinhän ne on. Huomasin just että Warlordin sivuille oli tullut uutuutena Renault FT-17. Oon tota figua koittanu muualta ettiä, mutta onneks Warlordi teki nyt oman (vielä tosi makeen) niin voi seuraavaan tilauksen laittaa tollasen. Pelillisesti tolla on pelkkä MMG, mutta onhan toi nyt pakko hankkia kentälle.

      Delete
    2. Hyvä homma, nuo tankit ja muu kalusto ovat enemmän fiilistelyn vuoksi. En usko, että kerholla kukaan alkaa tankeilla power geimaamaan. Voisin itsekin hankkia yhden Panzer I tai Ii vaunun.

      Delete
    3. Joo, itse en niitä parhaimpi ja kestävämpiä tankkeja kentälle haluaisi. Nämä pienet Hetzer/Stuart/FT17/ym ym, tuo mielestäni mukavan lisän peliin. Niitä ei ihan tajuttomasti tarvitse pelätä ja jokaiselta porukalta löytyy ihan pätevät AT vehkeet millä tuolaisen saa maihin. Lisäksi juuri Hetzerillä oli kylkien heikkouteen lisä sääntö. Renaultilla taas ei voi advancea tehdä ollenkaan ilman command checkiä, ja Stuartti... noh se vaan on stuart

      Delete