Friday, August 15, 2014

Bolt Action: Ensimmäinen peli

Kävin toissailtana tutustumassa Helsinkiläisessä Nopat ja Taktiikka ry:n eksentrisen elokuun pelissä.
Kyseisessä kerhossa siis pelaillaan keskiviikkoisin nyt elokuun ajan Bolt Actionia. Meitä oli paikalla kolme pelaajaa pelaamassa bolttia ja viereisessä pöydässä kolme pelaajaa pelasi Force on Forcea.

Pelasimme Boltin sääntökirjan scenaarion, jossa pöydän keskellä oli objektive ja voittajan tuli hallita tätä viimeisellä vuorolla. Peli kestäisi 6 vuoroa ja viimeisellä vuorolla d6/1,2,3 peli jatkuisi. Pelin puolustava osapuoli sijoitta apelin alussa yhden ryhmän objektivelle, joka meillä oli kaksikerroksinen kivinen talo. Loput puolustavat joukot saapui reservistä heitoilla vuoron 1 lopusta lähtien.

Vastaani asettui saksalaisia veteraani laskuvarjojoukkoja josta löytyi:

Komentoryhmä
Lääkintäryhmä
2 Jalkaväkiryhmään, joissa lmg:t
Hetzer

Ryhmät taisivat olla  8 tai 10 hengen vahvuisia. Se mikä näistä jäi päällimmäisenä mieleen oli se että tällaiset veteraaniryhmät, varsinkin saksalaisilla ampuu todella kovaa. Saksalaiset saavat ryhmiinsä lmg:n lisäksi konepistooleja, joten ryhmä päästää lyijyä taivaalle enemmän kuin laki sallii. Toinen asia oli se, että näitä veteraaneja on todella hankala poistaa rakennuksesta, ellei mukana ole jotain muuta kuin perusryhmien aseita.

Minulla oli kentällä Britit joissa:

Komentoryhmä
Lääkintämies
2 PIAT ryhmää
2 Jalkaväkiryhmää, joissa lmg:t

Lisäksi minulla oli joukkueessani toinen pelaaja joka pelasi Amerikkalaisia. Häneltä löytyi:

Komentoryhmä
Lääkintämies
Bazooka ryhmä
3x jalkaväkiryhmä, joissa ainakin osassa oli BAR:it
1x MMG ryhmä

Peli oli todella mukava ja rento fiilikseltään, herrasmiesottelu niinkuin kaikki Noppien pelit.
Minulla ei oikeastaan ollut mitään suunitelmaa pelin alussa, eikä sitä muodostunut pelin kuluessakaan. Yhdella ryhmällä lähdin ammuskelemaan kilpaa Sakujen laskuvarjoryhmän kanssa. Toinen jalkaväkiryhmä eksyi pelin loppupuolella objektiven läheisyyteen, missä se suoritti näyttävän assaultin objektivetaloon amerikkalaisten ensin kohdistettua kaiken saatavilla olleen tulivoiman sinne. Lopputuloksena Britit saivat yhden tapon sisään Sakujen saadessa neljä. Britit siis hävisivät ja ryhmä tuhoutui täysin.

Asiat joka päälimmäisenä jäi mieleen:

1. Ryhmät ampuvat yllättävän kovaa.
2. Coverin käyttö
3. 6 vuoroa on yllättävän lyhyt aika.
4. lähitaistelu on todella BRUTAALIA Bolt Actionissa

Nyt ei muutakun odottamaan ensi keskiviikon peliä ja figulastia briteistä.

-Nojis

No comments:

Post a Comment