Thursday, September 18, 2014

Tulevaisuuden tuulet

Vuosi kääntyy kohti loppuaan ja nyt olisi sitten aika siirtää katseet tulevaisuuteen. Aikaisin kirjoittamani päivitys "To Do listasta" on nyt tämän päivityksen myötä heitetty virallisesti romukoppaan. Noppakerhoon liittymiseni jälkeen on figurintamalle löytynyt paljon uutta motivaatiota ja figuja on saanut maalia pintaan ennätystahtia (Bolt Action ranskalaiset)



Olen tässä muuteman päivän pohtinut, että mitä tulevaisuus tuo minulle tullessaan?

Aiemmin

Alunperin idea oli löytää muutama peli missä figumäärä ei ole kovin korkea ja käydä niitä pelaamassa kerholla. Aikaisemmin valitsemani pelit olivat Warmachine/Hordes ja Bolt Action. Bolt Actionia on nyt pelattu ja se on mielestäni loistava peli. Simppeli ja viihdyttävä.
Warmachinea ja Hordesia en ole kokeillut, mutta nyt luulen että en edes aio niin kokeillä. Olen noista hieman siinä käsityksessä, että ne on vähän kuin faba ja 40k, eli jos et tiedä vastustajan armeijakirjaa (WH/H statti kortteja) entuudestaan niin luultavasti häviät.(Voin toki olla huono pelaajakin ja häviö johtuu siitä)

Tulevaisuudessa

Nyt olisi tarkoitus suunitella loppuvuoden ja ensi vuoden alun projekteja. Bolt Action ranskalaisten laajentaminen jatkuu, mutta mitäs sitten niiden lisäksi?

Kävin noppakerholla tutustumassa Sagaan, ja käsittääkse kerholla on muutama muukin aloittanut Saga projektinsa painottuen Crescent and the The Cross lisäriin. Itse en ole varma lähdenko kyseisen lisärin jengiä hankkimaan, vai jäänkö suosiolla viikinkiajalle.

Toinen peli johon voisin tutustua on Force on force. Törmäsin internetin syövereissä hienon näköisiin moderneihin ranskan muukalaislegioonan figuihin ja teki mieli hankkia sellaisia. Kuitenkin minulla on jo ranskalaisia ww2 figuina niin miksei moderneinakin? Seuraavaksi mietin että mihin peliin näitä sitten hankkisi ja Force on force tuli vastaukseksi.

On se sitten Saga tai Force on force (tai molemmat). Vaatii ne sääntökirjan, figujen ja noppien hankkimiset. Toisaalta joulukin on tulossa, niin voisi valjastaa sukulaiset edistämään jompaa kumpaa projektia.


Aika

Kovin montaa päälekkäistä projektia en viitsisi ottaa, koska niinkuin olen aikaisemmin maininnut niin työ rajoittaa aika paljon harrastusta.

Tässä teille esimerkki seuraavasta huomenna alkavasta työputkesta:

Pe Aamu 06-14:30 (helppo vuoro, koska sisältää työtuntien tasausta eli lyhennetty vuoro.)
La Ilta 12-24
Su Katko 00.00 eli suoraan edellisestä vuorosta päivystystä 06 asti. 06-9.30 töissä. 9.30-13.30 päivystystä. 13.30-20.00 töissä.
Ma Yö 19.30-06.30
Ti Yö 19.30-06.30

Töistä pois siis keskiviikko aamuna. Illalla olisi sitten tarkoitus mennä noppakerholle jaksamisen mukaan. Välillä vuoronjen välit on todella lyhyitä tai niiden välillä tarvitsee vaihtaa unirytmiä. Ammatinvalinta kysymyksiähän nämä ovat toki, mutta kuitenkin aiheuttavat sen että vaikka olisikin vapaata illalla tai koko päivä niin jaksamista maalaamiseen voi olla hankala löytää.

2 comments:

  1. Suosittelen Force on Forcea! Jos teet siihen ranskalaiset, niin vastustajia löytyy niin aaviikolta kuin Afrikastakin, maastosetit valmiina. Pelinä nopeatempoinen ja aidosti skenariovetoinen, siis ei army listoja, vaan skenun määräämät joukot. Figutarve maltillinen, pari kymmentä on riittävä, ja valikoimaa on. Empress, Eureka, TAG.

    ReplyDelete
  2. Miekan ja kirveen heiluttelu rulaa! Join us on the Dark side... Eiku Age eli Sagaamaan! Siihen saa edullisia muovinappeja eikä niitä spesiaalinoppia välttämättä tarvitse.

    ReplyDelete