Wednesday, September 3, 2014

Saga: Parta, miekka ja kilpi

Ensikosketus Sagaan


Kävin eilen illalla noppakerholla tutustumassa Saga nimiseen peliin. Tällä kertaa pulttilukko kiväärit oli vaihdettu vahvoihin miehiin miekoilla ja kirveillä.
Teemun taidokkaassa Saga opastuksessa pelasimme demopelin, jossa Antti ja minä vastaan Teemun ohjastastamant Sarasiineilta Tarkoitus oli valloittaa pyhä maa, mutta asiat eivät välttämättä menneet niinkuin Antin kanssa oli suuniteltu (tosin välillä heräsi epäilys Teemun noppien painotuksesta) Myöhemmin pelasin myös vielä toisen matsin toista vastustaja vastaan, mutta en sitä sen enempää käsittele koska molemmat pelaajat olivat vielä niin harjoitus asteella.


Tässä vähän fiiliksiä jotka Sagasta päälinmäisenä jäi mieleen:

Saga vaikutti perus pelimekaniikaltaan aika simppeliltä, kunhan vain sisäistää perus osumisluvut ja liikkeet ym ym. Taistelu sinäänsä on varsin brutaalia, koska Sagassa heitetään vain osuminen ja sen jälkeen toinen saa yrittää savea mutta erillistä woundaus heittoa ei ole.
Joukko-osastoja voi aktivoida useammin kuin kerran ja yhden yksikon aktivaatioita ei ole pakko tehdä peräkkäin. Tämä tuo paljon taktikoimista peliin. Useammasta kuin yhdestä aktivaatiosta yksikkö joutuu ottamana itselleen yhden fatigue pisteen, jota vastustaja taas voi hyödyntää, mutta mitenkään ihmeellistä se ei ole että yksiköille on fatigue pisteitä kertynyt pelin aikana, näitä voi myös poistaa lepäämällä. Lisäksi löytyy vielä koko battleboardillinen(lauta) erikoiskykyjä, mihin voi ladata aktivaationoppia mitä vuoron alussa on yksiköistä muodostunut.

Jokaisen porukan Warlordi eli armeijan kenraali saa taas siirtää omia haavojaan warrior tason sotilaille. Warlord saa myös ottaa yhden yksikon mukaansa yhden aktivaation ajaksi, joten tässäkin yksiköiden sijoittelu on tärkeää, koska tämä kyky toimii vain 6" alueella.


Sarasiinit
Ristiretkeläisten debloyment


Koko taistelukenttä

Ristiretkeläiset, ennenkuin meistä tehtiin ketsuppia

Nyt onkin sitten aika pohtia mitä Saga porukkaa tässä lähtee kasaamaan. Jokaisella kun on erilainen battleboard ja erilainen pelityyli. Ensimmäiseksi tarkempaan tutkintaa pääsee Normanit.

Tänään illalla olisi tarkoitus torpata natsi saksan maailmanvalloitus suunitelmia Bolt Actionin merkeissä.

-Nojis

1 comment:

  1. Näyttäis olevan fantasiaritareita mukana siellä pyhällä maalla ;-) No meneehän se, demossa, mutta pitänee kaivaa oikeat Normanni tesiin, niin menee oikein!

    ReplyDelete