Thursday, October 30, 2014

Bolt Action: Medic, Lmg-tiimi ja pulumies

Posti kuljetti Scarab miniaturesilta Renault FT-17:sta lisäks muitakin figuna. Nyt osa niistä on maaleissa. Nimittäin Ranskalaisten lääkintämies, Lmg-tiimi sekä pulumies. Pulumies saa kunnian toimia mortarin spotterina.










Sneak peak seuraavasta figusta. Pulloja

Thursday, October 23, 2014

Bolt Action: Renault FT-17

Eilisestä pelistä Herkon Italialaisia vastaan inspiroituneena, aloitin aamulla maalaamaan eilen saapunutta tankkia ranskalaisille. Kyseessä on Renault FT-17. Ensimmäisiä vaunumalleja maailmassa, jossa moottori sijaitsee takana, ajaja edessä ja tornia pystyy kääntämään 360 astetta.

Kyseinen figu on Scarab miniaturesin valmistama. En kyseisestä lafkasta tiennyt mitään ennenkuin kyselin aikaisemmassa postauksessa ranskalaisille lääkintämiestä. Figu koostuu neljästä pääosasta. Rungosta, teloista, tornista sekä piipusta torniin. Ylätyksekseni figussa oli mukana kaksi tornia johon toiseen pystyi liittämään kk:n piipun ja toisessa tornissa on jokin kevyt tykki kiinni. Figussa ei juurikaan ollut valujäkiä ja laadultaan se oli erinomainen. Toinen ylätys oli, Scarabin sivuilla olleesta malikuvasta poiketen tela palojen molemmissa kyljissä oli savea/sontaa valmiina. Onneksi minulla oli tarkoitus laittaa muutenkin figu mutaiseksi ja maailmaa nähneeksi, mutta puhdasta tankkia haluavalle tuo on todella ikävä yllätys.

Kaikki osat, paitsi piippu.
Päädyin magnetisoimaan rungon ja tornin. Muuten torni pysyy erittäin heikosti rungon päälä, rungon katon ja tornin alaosan ollessa tasaisia pintoja.

Koe maauksia.


Magnetisointi tehty.



Seuraava työvaihe jonka päätin extrana tehdä, ja mistä olen iloinen että tuli tehtyä oli dremelöidä auki "häntäosan" kannattimien välit. Ylempää kuvista löytyy miltä ne alunperin näytti. Homma vaikutti suhteellisen helpolta, koska luulin että kyse on ohuesta muovista. Porasin yhden reiän kannattimien väliin ja totesin että homma onkin vaikeampi, koska väliköissä olikin useampi milli muovia. Sain loppunjenlopuksi poranterällä muovit jauhettua pois ja lopputuloksesta tuli hyvä.



Tankin väriteemaksi halusin saman kuin aikaisemmin maalaamaani 75mm tykkiin. Figu on maalattu tutulla kaavalla, toimivalla tyylillä ilman turhia hienosteluja. Tämän camon maalaaminen tankkiin ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin, vaikka camojen monimutkaisuus skaalassa tämä on vielä todella helppo. Päädyin jättämään vihreälle isompia alueita kuin 75mm tykissä, ja mielestäni se toimii tässä hyvin. Lisäksi kokeilin pientä weatheröintiä camon päälle.

Renaultissa on isot telat, jotka mielestäni oikein huutavat mutaa pinnoillee. Mielikuvana minulla oli tämä tankki märässä ja mutaisessa pellossa, hitaasti kyntämässä eteenpäin samalla kuin kk laulaa tornissa sateela. Mudat tein Vallejon pigmenteillä, maalia ja vettä siihen sekoittaen. Muta näyttää vähän liian kuivalta, joten jos jollain on vinkkejä miten siitä saa märempää niin kertokaa toki! Lopputuloksena muta on kuitenkin ihan ok... voisi olla parempikin, mutta ensimmäiseksi yritykseksi mielestäni kelpaa.
Figu on maalattu tutulla kaavalla, toimivalla tyylillä ilman turhia hienosteluja.

Laittakaahan risuja ja ruusija tulemaan. Kuvat on tuttuun tyyliin kuvattu perunalla, huonossa valossa ja käyttäjän toimesta joka ei osaa valokuvata.

-Nojis














Sunday, October 19, 2014

Bolt action: Ranskalaisten perhepotretti

Ranskalaisten 500 pisteen armeija tuli nyt valmiiksi. Viimeisimpänä lisäyksenä oli mmg tiimi. Tässä nyt kuvia sieltä täältä pitkin koko porukkaa. Tähän projektiin en ole pystynyt hirveästi uhraamaan aikaa, koska ns "elämä tapahtui." Lisäksi porukka piti saada pelipöydälle Noppakerhon Bolt Action pelejä varten. Tämä projekti on tehty aika simppeleitä keinoja käyttäen, enkä ole lähtenyt turhia hienouksia hakemaan. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen ja näitä kehtaa peleihin kuskata. Joistakin figuista on havaittavissa että niillä on silmät tai hiukset maalamatta. Tämä siitä johtuen, että maalivalikoimassani on hiukan puutteita. Korjaan nuo tässä joku ilta jahka olen saanut maaleja. Toivottavasti ensi viikolla posti kuljettaa minulle vielä lisää ranskalaisia.

-Nojis









75mm tykki



Support ryhmät + random karva


Lmg-tiimit

VB-Launcher



Komentaja
75mm tykin lataaja








Friday, October 17, 2014

Bolt Action: Ranskalaisten mmg team

Aikaa on taas kulunut ja maalaaminen sekä pelaaminen on jäänyt aika vähälle. En ole sitten kesäloman maalannut yhtään figua. Nyt voin kuitenkin esitellä teille ranskalaisten mmg-tiimin. Tämä tiimi on viimeinen osa sitä 500 pisteen ranskalaisarmeijaa jonka hankin. Koko porukka on nyt maaleissa sekä pelikunnossa.





Tämän vuoden aikana ranskalaisille olisi tarkoitus vielä maalailla yksi paketillinen lisäjoukkoja. Yksi tankki, vajaalle jalkaväkiryhmälle lmg-tiimi, sekä yksi kokonaan uusi jalkaväkiryhmä. Nämä on jo tilattu ja toivottavasti saapuu ensi viikolla.

-Nojis