Tuesday, September 30, 2014

Medic!! Medic! Where the hell are you?!?!


Pelin nimi on "Etsikää Nojikselle lääkintämies" Säännöt ovat erittäin yksinkertaiset. Tehtävänänne on etsiä minulle figu, joka sopii ranskalaiseksi lääkintämieheksi.

Kriteerit ovat seuraavat:

- 28mm figu
- Pitää sopia ww2 teemaan
- Edustaa ranskalaisia, tai muuten sopia niihin. Voi olla myös ns siviili figu.
- Plussaa jos kantaa jonkinlaista laukkua tai reppua minkä voi maalata lääkintälaukuksi.

Jos tiedätte tai löydätte hyvän vaihtoehdon niin pistäkää linkkiä kommentti osaan. Kaikkia vinkkejä arvostetaan erittäin paljon.

Palkinnoksi on jaossa mainetta ja kunniaa. Ehkä myöskin kuuluisa papukaijamerkki

Kirjoittelen parin päivän päästä pienen kertomuksen viime viikon boltti peleistä Herkon italialaisia vastaan.

-Nojis

Thursday, September 18, 2014

Tulevaisuuden tuulet

Vuosi kääntyy kohti loppuaan ja nyt olisi sitten aika siirtää katseet tulevaisuuteen. Aikaisin kirjoittamani päivitys "To Do listasta" on nyt tämän päivityksen myötä heitetty virallisesti romukoppaan. Noppakerhoon liittymiseni jälkeen on figurintamalle löytynyt paljon uutta motivaatiota ja figuja on saanut maalia pintaan ennätystahtia (Bolt Action ranskalaiset)



Olen tässä muuteman päivän pohtinut, että mitä tulevaisuus tuo minulle tullessaan?

Aiemmin

Alunperin idea oli löytää muutama peli missä figumäärä ei ole kovin korkea ja käydä niitä pelaamassa kerholla. Aikaisemmin valitsemani pelit olivat Warmachine/Hordes ja Bolt Action. Bolt Actionia on nyt pelattu ja se on mielestäni loistava peli. Simppeli ja viihdyttävä.
Warmachinea ja Hordesia en ole kokeillut, mutta nyt luulen että en edes aio niin kokeillä. Olen noista hieman siinä käsityksessä, että ne on vähän kuin faba ja 40k, eli jos et tiedä vastustajan armeijakirjaa (WH/H statti kortteja) entuudestaan niin luultavasti häviät.(Voin toki olla huono pelaajakin ja häviö johtuu siitä)

Tulevaisuudessa

Nyt olisi tarkoitus suunitella loppuvuoden ja ensi vuoden alun projekteja. Bolt Action ranskalaisten laajentaminen jatkuu, mutta mitäs sitten niiden lisäksi?

Kävin noppakerholla tutustumassa Sagaan, ja käsittääkse kerholla on muutama muukin aloittanut Saga projektinsa painottuen Crescent and the The Cross lisäriin. Itse en ole varma lähdenko kyseisen lisärin jengiä hankkimaan, vai jäänkö suosiolla viikinkiajalle.

Toinen peli johon voisin tutustua on Force on force. Törmäsin internetin syövereissä hienon näköisiin moderneihin ranskan muukalaislegioonan figuihin ja teki mieli hankkia sellaisia. Kuitenkin minulla on jo ranskalaisia ww2 figuina niin miksei moderneinakin? Seuraavaksi mietin että mihin peliin näitä sitten hankkisi ja Force on force tuli vastaukseksi.

On se sitten Saga tai Force on force (tai molemmat). Vaatii ne sääntökirjan, figujen ja noppien hankkimiset. Toisaalta joulukin on tulossa, niin voisi valjastaa sukulaiset edistämään jompaa kumpaa projektia.


Aika

Kovin montaa päälekkäistä projektia en viitsisi ottaa, koska niinkuin olen aikaisemmin maininnut niin työ rajoittaa aika paljon harrastusta.

Tässä teille esimerkki seuraavasta huomenna alkavasta työputkesta:

Pe Aamu 06-14:30 (helppo vuoro, koska sisältää työtuntien tasausta eli lyhennetty vuoro.)
La Ilta 12-24
Su Katko 00.00 eli suoraan edellisestä vuorosta päivystystä 06 asti. 06-9.30 töissä. 9.30-13.30 päivystystä. 13.30-20.00 töissä.
Ma Yö 19.30-06.30
Ti Yö 19.30-06.30

Töistä pois siis keskiviikko aamuna. Illalla olisi sitten tarkoitus mennä noppakerholle jaksamisen mukaan. Välillä vuoronjen välit on todella lyhyitä tai niiden välillä tarvitsee vaihtaa unirytmiä. Ammatinvalinta kysymyksiähän nämä ovat toki, mutta kuitenkin aiheuttavat sen että vaikka olisikin vapaata illalla tai koko päivä niin jaksamista maalaamiseen voi olla hankala löytää.

Thursday, September 11, 2014

Ranskalaisten touchdown!


Tehdään tälle aamulle tällainen universaalimpi päivitys. Aloitin siis tällä viikolla työt kesäloman jäljiltä. En olisi uskonut että voi tuntua noinkin mukavalta palata töihin ja vetää pitkästä aikaa suojaliivit päälle ja varustevyö kantoon ja ruveta jallittamaan pahoja setiä ja tätejä ihmisvirran seasta. Minulla oli onneksi aika kevyt aloitus, nimittäin kaksi päivää töitä ja viisi päivää vapaata. Loppu jakson saakin sitten painaa aika hyvin töitä. Mutta ei työjutuista sen enempää, vaan palataan figuilun pariin.




Eilen oli keskiviikko(niille jotka eivät sitä tienneet) ja kävin taas noppakerholla pelaamassa pelin Bolt Actionia. Tällä kertaa ranskalais joukkoni saivat tulikasteensa saksalaisilta laskuvarjojoukoilta joita ohjasti Mikko(Sori jos on väärä nimi, mulla on huono nimimuisti.) ja Juha.
Minä pelasin Herkon ja tämän amerikkalaisten puolella.


Pelasimme skenaarion Envelopment(?) jossa puolustaja aloittaa 12" alueelta omalta pöydänpuoliskoltaan ja hyökkääjän tehtävä on edetä tuolle alueelle, mistä saa yhden pisteen, jos on alueella pelin lopuksi. Puolustajan pöydänpuoliskolta poistuessaan saa 3 pistettä per yksikkö. Minulla oli ensin aika hankala saada itseni ymmärtämään, että skenaario oikeasti vaatii sitä että juostaa niin *aatanasti,  vihollisista välittämättä. Tuntui vähän että pelattaisiin amerikkalaista jalkapalloa, ja touchdownia haetaan Paras taktiikka tässä taitaa olla juoksuttaa joukot suurena häröpallona yhdestä kohtaa, jolloin vihollinen ei ehdi ampumaan kaikkea. Jos levittäytyy liian leveälle ja joutuu yksikkö vastaan yksikkö taisteluihin on puolustajalla suuri etu. Tällöin puolustaja on ampumassa hyvistä asemista, ilman miinuksia kun hyökkääjä joutuu liikkumaan ja ampumaan. Jos taas hyökkääjä pysähtyy ampumaan, ei 6 vuoroa riitä toiselle puolelle pääsyyn.



Omista joukoistani sen verran että minulla oli kentällä Komentoryhmä, kaksi täyttä jalkaväkiryhmää lmg:llä ja vb launchereilla, Mortar + spotteri ja 75mm light artillery yksikkö.

Napsin pelistä vain muuteman kuva, mutta olin deponnut meidän puoliskon oikeaan reunaan mistä pääsi kahden pellon luoman suojan turvin aidan reunaan. Aidan takana oli talo, jossa odotteli kuola valuen ryhmällinen ilkeitä saksalais laskuvarjomiehiä sekä saksalais mortarin spotteri. Talon jälkeen oli vapaa taival vastustajan depo alueelle. Meidän puoliskon vasemmalta puoliskolta löytyi Herkon Amerikkalaiset jotka hoitivat suurimman osan taisteluista ja kohtasivat myös suurimman osan saksalaisista. Propsit Herkolle ja Amerikkalaisille taisteluiden hoitamisesta, me ranskalaiset keskistytään tähän juoksemis puoleen.

Muutama pointti matsista:

1. Mun mortari osui! KAHDESTI!! Tästä opittin se että se on tosiaan 2+ mitä tarvitaan epäsuoran tulen osuman jälkeisillä vuoroilla. Puhuttiin myöskin Juhan kanssa nopeasti ja ohimennen talojen pelaamisesta. Jos talossa on useampi kuin yksi ryhmä ja epäsuora tuli on osunut taloon niin muihinkin ryhmiin osuisi silloin 2+ heitolla jos se alkuperäinen ryhmä mihin, on tähdätty on kuollut tai poistunut talosta koska eihän se talo mihinkään siirry... Eli kohde olisi se talo ja damagea voisit tehdä vaan yhteen ryhmään kerralla, kuten normaalistikkin

2. Mun tykki ei osunut! kertaakaan. Tuon tykin kanssa ampumisesta opin sen että koska kohde oli mukavasti asettunut taloksi niin aika turhaan ammuin sitä suora ammunnalla ja hain joka vuoro osumaa 5+:lla, kun olisin voinut ampua epäsuoralla tulella taloa ja jo toisella ammuntavuorolla olisi ollut sama 5+ haussa, muilla vuoroilla parempikin sitten. Muuta ammuttavaa tykillä ei kuitenkaan ollut näköpiirissä pelin aikana.

Toinen pointti tykistä on se että kumpi nyt sitten on parempi, tykki vai mortari? Ne tekee saman verran damagea. Erot on se että tykissä on Gun Shield, pystyy ampumaan suoraan ja yksi crew enemmän, mutta mortarissa on spotteri... Taitaa olla vähän sellainen toinen tykkää toinen ei tilanne.

3. Mun urhoolliset ranskalaisryhmät juoksivat vihollisista välittämättä pöydän läpi
Tästä suorituksesta ryhmät keräsivät 6 pistettä. Saksalais laskuvarjomiesten eliitti veteraani taloryhmä pelästyi ensimmäisen ranskalaisryhmän ohijuoksua ja panikoi talosta ulos. Tällöin toinen ranskalaisryhmä tuli ohijuoksunsa aikana reteesti vetemään saksalaisia turpaan ja tämän jälkeen jatkoi ohijuoksuaan pistealuelle.
Laskuvarjo taloryhmä


Oikeastaan ainut syy miksi pääsin vähillä tappioilla läpi oli se että saksalaiset olivat deponut enemmän vasemmalle reunalle, missä amerikkalaisten suuret ryhmät pitivät ne kiireisenä. Pohdin tuossa että miten ihmeessä olisin kestänyt useamman saksalaisryhmän tulituksen, koska niissä on niitä lmg ja konepistoolimiehiä enemmän kuin laki sallii ja vastaus on että tuskin olisikaan kestänyt. Noh saa nähdä miten tulevaisuudessa käy.

Kaikenkaikkiaan mukava peli hyvässä seurassa!

Palutetta ja komentteja saa tuttuun tyyliin jättää vapaasti. Seuraavassa postauksessa keskitytään luultavasti medicin metsästykseen.

-Nojis


Toinen etappi pistealueella. Touchdown!


Läpijuoksun ensimmäinen etappi

Pahuuden ruumiillistuma, juuri ampunut Herkon Shermanin
Pahuuden sotureita










Saturday, September 6, 2014

Bolt Action: Pariisin puolustajat

 



Ranskalaisten saamien tiedustelutietojen mukaan on Noppakerhon saksalaisjoukkojen määrä saanut tänään huolestuttavan määrän vahvistuksia. Joukot ovat peräisin Noppakerhon Bolt Action askartelupäivältä (Bolt Action askartelupäivä)

Tämän huolestuttavan tiedon pohjalta on Ranskan armeija käynnistänyt liikekannallepanon ja lähettää taisteluosaston ensi keskiviikon peli-iltaan. Pariisin kadut ovat siis hiljentyneet. Miehet ovat lähteneet patongin ja punaviinilasien ääreltä, hyvästelleet vaimonsa ja perheensä. Nyt edessä ovat vaativat taistelut natsisaksan joukkoja vastaan. Ranskan armeijalla on pullaa aseistuksesta, varusteista sekä panssaroiduista ajoneuvoista. Tällä aikataudulla taisteluosasto on siis kevyesti aseistettu ja taistelijat joutuvat keräämään kaiken rohkeutensa pysäyttääkseen saksalaisen salamasota taktiikaan hyödyntävät joukot.

Seuraavaksi pari kuvaa ranskalaisten joukoista. Laitan tulevaisuudessa paremmat kuvat jotka on otettu paremmissa valo olosuhteissa. Tässä kuitenkin pientä osviittaa joukkojen ulkonäöstä.
-Nojis







Wednesday, September 3, 2014

Saga: Parta, miekka ja kilpi

Ensikosketus Sagaan


Kävin eilen illalla noppakerholla tutustumassa Saga nimiseen peliin. Tällä kertaa pulttilukko kiväärit oli vaihdettu vahvoihin miehiin miekoilla ja kirveillä.
Teemun taidokkaassa Saga opastuksessa pelasimme demopelin, jossa Antti ja minä vastaan Teemun ohjastastamant Sarasiineilta Tarkoitus oli valloittaa pyhä maa, mutta asiat eivät välttämättä menneet niinkuin Antin kanssa oli suuniteltu (tosin välillä heräsi epäilys Teemun noppien painotuksesta) Myöhemmin pelasin myös vielä toisen matsin toista vastustaja vastaan, mutta en sitä sen enempää käsittele koska molemmat pelaajat olivat vielä niin harjoitus asteella.


Tässä vähän fiiliksiä jotka Sagasta päälinmäisenä jäi mieleen:

Saga vaikutti perus pelimekaniikaltaan aika simppeliltä, kunhan vain sisäistää perus osumisluvut ja liikkeet ym ym. Taistelu sinäänsä on varsin brutaalia, koska Sagassa heitetään vain osuminen ja sen jälkeen toinen saa yrittää savea mutta erillistä woundaus heittoa ei ole.
Joukko-osastoja voi aktivoida useammin kuin kerran ja yhden yksikon aktivaatioita ei ole pakko tehdä peräkkäin. Tämä tuo paljon taktikoimista peliin. Useammasta kuin yhdestä aktivaatiosta yksikkö joutuu ottamana itselleen yhden fatigue pisteen, jota vastustaja taas voi hyödyntää, mutta mitenkään ihmeellistä se ei ole että yksiköille on fatigue pisteitä kertynyt pelin aikana, näitä voi myös poistaa lepäämällä. Lisäksi löytyy vielä koko battleboardillinen(lauta) erikoiskykyjä, mihin voi ladata aktivaationoppia mitä vuoron alussa on yksiköistä muodostunut.

Jokaisen porukan Warlordi eli armeijan kenraali saa taas siirtää omia haavojaan warrior tason sotilaille. Warlord saa myös ottaa yhden yksikon mukaansa yhden aktivaation ajaksi, joten tässäkin yksiköiden sijoittelu on tärkeää, koska tämä kyky toimii vain 6" alueella.


Sarasiinit
Ristiretkeläisten debloyment


Koko taistelukenttä

Ristiretkeläiset, ennenkuin meistä tehtiin ketsuppia

Nyt onkin sitten aika pohtia mitä Saga porukkaa tässä lähtee kasaamaan. Jokaisella kun on erilainen battleboard ja erilainen pelityyli. Ensimmäiseksi tarkempaan tutkintaa pääsee Normanit.

Tänään illalla olisi tarkoitus torpata natsi saksan maailmanvalloitus suunitelmia Bolt Actionin merkeissä.

-Nojis

Tuesday, September 2, 2014

Fantasiapelit



Eilen oli taas aika suunistaa Helsinkiin Fantasiapeleihin hakemaan saalista, joka viimeksi jäi saamatta. Fantsusta oli viime kerralla Anti Shine Matt Varnish päässyt loppumaan, mutta tällä kertaa sitä sitten sain. Mukaan tarttui myös jotain muuta pientä, niinkuin kuvasta näkyy.
Olin hiljaa mielessäni toivonut että löytäisin tuon France and allies kirjan Bolt Actioniin ja niinhän minä löysinkin! Sen lisäksi löysin myös paketin noppia Bolt Actioniin. Sääli vaan että nämä nopat on natsin harmaat, mutta parempi harmailla nopilla kuin ilman noppia niinkuin tähän asti on ollut. Nappasin mukaan myös muutaman paketin basetustarpeita ranskalaisia bolt action figuja varten.
Palaan tuohon ranskalaisten armeijakirjaan myöhemmin kun alan noista mun maalatuista ranskalaisista taistelujoukkoja muodostamaan.

Tänään illalla minun on tarkoitus mennä noppakerholle Saga pelipäivään tutustumaan Sagaan. Olen tuosta netistä jonkunverran lukenut, mutta mitään tarkkaa tietoa pelimekaniikasta tai muustakana minulla ei ole. Huomenna on vuorosssa sitten keskiviikon Bolt Action pelit. Tällä kertaa yritän muistaa ottaa kameran mukaan.

Nyt on muuten kuusi päivää, kunnes on aika palata takaisin töihin valtion kätyriksi sortamaan pahaa aavistamattomia matkustajia.

-Nojis