Sunday, June 22, 2014

Infinity

                                



Aloittaessani tätä blogia minulla oli yksi peli, johon ajattelin figuja maalata ja ruveta pelaamaan. Tuo peli oli Bolt Action. Nyt niitä pelejä on Bot Actionin lisäksi Warmachine, ja uusimpana tulokkaana Infinity. (Ei olisi pitänyt lukea sotavasaran Infinityn haasteketjua, rahan menetystä ja figujen hankkimistahan siitä seurasi) Näiden lisäksi oli vielä Warhammer fantasy battle ja Warhammer 40k mutta nämä droppasin ihan suosiolla. Maalailen näihin varmaan sillon tällöin noita muutamia figuja mitä en myynyt pois. Päivässä on vain tietty määrä tunteja ja kuukaudessa on vain tietty määrä päiviä millon voi figuilla, saatikka niillä pelailla kunhan olen peliporukan taas löytänyt. Muistelin tuossa juuri että koska olen viimeksi figuilla ihan oikeasti pelannut. Tulin tulokseen että tästä on jo 8 vuotta ja olin tuolloin ylä-asteella! Siitä on tultu jo pitkä matka eteenpäin. Nyt on oma asunto, perhe, koira, kissat ja vastuullinen työ. Onneksi olen sentään pysynyt lapsellisena
Eiköhän siinä ollut tarpeeksi menneiden muistelemista, nyt kuitenkin asiaan joka on tällä kertaa Infinity.

Infinity

Infinity on siis peli, jota pelataan 28mm metalli miniatyyreilla. Figuilla on paljon vaikutteita Mangasta ja sijoittuvat scifi ympäristöön. Figut ovat omasta mielestäni erittäin hienoja, sculptit ovat ehkä parhaimpia mitä ikinä olen nähnyt. Ensimmäistä kertaa tulee mieleen että maalaustaitoni eivät tee sculpteille oikeutta.

Peli on Espanjalaisen Corvus Belli yhtiön vuonna 2005 lanseeraama peli ja sen on suunitellut
Gutier Lusquiños Rodrígue (koittakaapa lausua)

Taustatarina

Peli sijoittuu 175 vuotta tulevaisuuteen, jossa maahan on syntynyt erilaisia liittoumia. Nämä liittoumat kilpailivat siitä, kuka pystyy parhaiten hyödyntämään keksittyä madonreikä teknologiaa ja parhaiten levittäytymään pitkin galaksia ja hyödyntämään erilaiset resourssit ja teknologiat mitä galaksista löytyy. Tämän ohella on tietenkin löytynyt lisää rotuja joilla on omat agendansa ja suhtautumiset maasta tulevien liittoumien toimintaan.

Infinityn pelimekaniikkaan palaan myöhemmin. Olen lukenut pelin Quick Start säännöt, mutta koko sääntökirjaa(hienovarainen lahjavinki) en omista. Mainitsen kuitenkin mielestäni mielenkiintoiseksi peliominaisuudeksi sen että kaikki figut eivät välttämättä olekaan sitä miltä ne näyttävät, ja toiset figut laitetaan pöydälle erilaisina markkereina. Tämä tuo erilaiset mahdollisuudet pelaamiseen. Mutta lisää siis myöhemmin.

Rodut

  • PanOceania
  • YuJing
  • Ariadna
  • Haqqislam
  • Nomads
  • Combined Army
  • ALEPH
  • Tohaa
  • Mercenaries
Kannattaa käydä Infinityn nettisivuilla tutustumassa figugalleriaan, niinkuin jo aikaisemmin sanoin niin figut ovat todella todella hienoja. Vaikka osa on erittäin manga vaikuitteisia ja välttämättä tämä ei kaikille sovi, niin löytyy sieltä sellaisiankin rotuja jotka varmasti ovat omaan mieleen. Esimerkiksi minä en noita mangajuttuja ymmärrä mutta oma rotu löytyi silti.


Minun Infinity

Omaksi rodukseni valikoitui Combined Army. Tarkemmin sanottu Morat Agression Force. Mikä olisi hauskempaa kuin karvaiset otukset haarniskoissa ja isoilla aseilla.

 Tilasin siis Wayland Gamesilta (saatavuus ajat eivät taaskaan pitäneet paikaansa)

Morat Agression Force Startterin jossa tulee 6 figua
Sekä Rasyat blisterin. Aseenaan tuolla on spitfire


Teema

Olen huomannut että käytän figuissani yleensä paljon vihreitä ja ruskeita sävyjä. Tämä johtuu ihan siitä että maalaustaitoni on mitä on. Tälläkertaa ajattelin kuitenkin eksyä hieman mukavavuusalueeltani ja koittaa niinkin kaukaisia värejä kuin harmaat ja sinertävä. Tässä siis koe Morat Vanguard figu, jolla lähdin teemaa kokeilemaan. Tuossa on lähdetty tummista harmaista liikkeelle ja blendattu vaihtamalla väriä vaaleampaan harmaaseen. Kauempaa katsottuna mielestäni ihan OK näköistä. Lähempää sitten ehkä aavistuksen liian suuret värivaihtelut tumman ja vaalean harmaan välillä. Joissain kohdissa vaaleat värit ovat vähän rosoisia reunoiltaan ja ne pitää vielä korjata.

  Ajattelin tänään maalata tälle figulle kädet ja pään, myöskin ehkä viimeistelen tämän figun jos aikaa rittää. Tämän jälkeen pitää päättää jatkaako tällä teemalla vai vaihtaako tuttuihin ja turvallisiin vihreisiin sävyihin.

Yläkropan etupuolelle pitäisi varmaan vaalentaa noita levyjä samalla lailla kuin saappaissa, eikä jättää vaaleampaa vain noihin levyjen reunoihin, vai mitä on seurakunta mieltä? Muutenkin teemasta ja maalauksesta otan mieluusti rakentavaa palautetta vastaan.







Aamupäivä on nyt ahkerasti käytetty, ja figu on basetusta vaille valmis. En ole varma pidänkö lopputuloksesta vai en. Läheltä katsottuna tuo näyttää lähinnä värioksennukselta. Toisaalta kauempaa katsottuna teema näyttää toimivalta ja pelikentällähän noita olisi tarkoitus muille näyttää.





Kauempaa katsottuna ihan ok näköinen mielestäni.



Wednesday, June 18, 2014

Legion Warspears

Legion Warspears

Sain parin päivän aikana lapsen ollessa päiväunilla, maalattua warspearien liiderin.
Tuo on vielä WIP parilta osin. Pitää mm sutia dippiä ja laittaa mattalakka tuohon päälle ja katsella vähän varjojen muodostumista, ja sitten korjailla maalausta. Alusta on myös wip.

 Mitäs mieltä te olette tuosta väriteemasta? Idea oli että ne sopisi noiden warbeastien kanssa yhteen, mutta ovat myöskin vähän mercenary tyylisiä, siksi tuota nahkaa ja ruskeata karvaröyhelöä. Ne ovat ehkä vähän turhan samanvärisiä, varsinkin kuvissa mutta uskon että kun koko yksikkö on valmis niin ne näyttävät hyviltä.

Kommenttia olisi mukava saada. Huomasin myös että kamerani ei ole oikein soveltuva figukuvaamiseen. Pitää tutustua vielä kameran asennuksiin, jos noita kuvia saisi vähän ehostettua.
Jos joku tietää jotain hyviä kuvankäsittelyohjelmia millä voisin vähän parantaa kuvia, niin laittakaahan vinkkiä.



Tuesday, June 17, 2014

Time for a "To do list"




Time for a "To do list"


Tässä taas vaihteeksi pientä päivitystä. Tuli tuossa taas nakutettua viisi päivää töitä lähes aamusta iltaan ja nyt on pari vapaata. Maalausta tosin ei varmaan ehdi juuri yhtään johtuen emännän syntymäpäivistä ja pojan nimipäivistä, jolloin luonnollisesti kutsutaan koko suku sikaan asti juhlimaan. No enivei, jään kuun lopussa isyysvapaalle, ja vapaapäivien kanssa tästä tulee kymmenen päivän vapaa erä. Pakkaan perheen mukaan ja lähen vanhempieni kanssa käymään tallinnassa, mutta muuten on suunitelmat auki. Toivoisin että saisin vähitään Teraphin maalattua tuona aikana.

Blogin yleinen tila

Niinkuin varmaan huomasitte, laitoin sotun galleriaan Legioonan Startter boxista kuvia ja linkin tänne, kuten myös blogiketjuun laitoin linkin tänne. Tästä johtuen blogin seuraajat ovat kokeneet MASSIIVISEN lisääntymisen, nimittäin 100% alkuperäisestä. Vaikka tämän blogin ei ole ollut tarkoituskaan kerätä käyntejä, niin tervetuloa uudelle seuraajalle. Onhan se mukava huomata että projektini jollain asteella ihmisiä (ainakin muutamaa) kiinostaa.

To do listat

Legion of Everblight

- Maalaa Warspearit
- Maalaa Teraph
- Maalaa Toinen Carnivean
- Maalaa Harrier
- Maalaa Stinger
- Aloita sääntöjen opiskelu

Infinity

- Maalaa Morat Agression Force Startteri
- Aloita sääntöjen opiskelu
(Mietin että en ehkä infinityä alakkaan pelaamaan, koska aika. Onhan siinä hyvä sääntösetti ja kiinnostava maailma, mutta mutta... ei varmaankaan vaan aika riitä)

Bolt Action

- Maalaa Commanderi valmiiksi (50% tehty)
- Maalaa Piat Teamit valmiiksi (70% tehty)
- Kokoa ja maalaa Sniper Team
- Maalaa ja tee base mortar teamille (Base 20% Tehty)

Bolteilla kiinnostaisi jo pelata kovasti, Commanderin maalaamisen jälkeen ja sääntökirjan uudelleenopiskelun jälkeen pystyisin teoriassa jo pelata pieniä pelejä. Tämä saattaisi tuoda uutta intoa maalaamattomien bolttien maalaamiseenkin. Pitäisi peliseuraa ja aikaa vaan saada jostain.

Warhammer Fantasy Battle

- Kasvata warrior unitti 16-->20 henkeen. (4 warrua maalattu kilpiä lukuunottamatta)
- Maalaa Kenraali
- Maalaa 10 Ironbreakkeria
- Maalaa 12 quarreleria
- Maalaa Flame Cannon

(Näidenkin kohdalla laitan varmaan hanskat naulaan, koska aika ei näillekkään riitä. Sinäänsä ei kiinnosta näillä edes pelata koska fabassa tarvitsee nykyään miljoona jantteria + törkyhintaisia erikoisvehkeitä isoilla alustoilla, kunnes GW tekee uuden edikan ja hyvistä yksiköistä tulee huonoja joilloin joituu maalaamaan toiset miljoona jannua)


Business Coaching Article | There Is Not Enough Time!

Saturday, June 7, 2014

Megapäivitys Part II

Megapäivitys Part II

Voi Veljet! Voi Veljet! Päätin kokeilla Sotavasaran Ostetaan palstaa kun myyntipuolella oli jo niin hyvä menestys. Laitoin ilmoituksen, joka ehti olla ylhäänllä hiemna yli 12 tuntia jonka jälkeen olin tehnyt kaupat kahden henkilön kanssa. Ostamieni figujen hinta kaupassa olisi ollut hieman yli 170€ ja maksoin näistä yhteensä 70€ Tästä kiitos myös avokätisille kaupantekijöille, jotka pyysivät erittäin asiallisia hintoja! Kiitos siis Peculle ja Markelle. Teitte yhden figuilijan erittäin iloiseksi.

Tässä siis vielä ostamani tavarat:

2x Carnivean (Metallinen ja muovinen)
1x Harrier
1x Stinger
4x Shredder (näitä en oikeestaan halunnut, joten en tiedä maalaanko)
Lylyth (Sama juttu kuin Shreddereillä)
Thagrosh, Messiah of Everblight
1x Teraph
5x Warspear

Megapäivitys


Blogini ja ehkä jollain asteella koko harrastus on ollut ehkä hieman tuuliajola viimeaikoina. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että olen ollut paljon töissä. Työni on sellaista, että jos minulla on työpäivän niin lyhin vuoro on 8 tuntia ja muut siitä reilusti pitempiä. Tästä johtuen jos on työpäivä niin figuilulle ei iltaisin jää yhtään aikaa. Lisäksi löytyy perhe ja koira niin aika on vähän kortilla, niinkuin te harrastajat myöskin varmaan olette huomanneet.

Nyt kuitenkin, minulla on pari tuntia aikaa joten päätin rakennella tällaisien "megapäivityksen"
Tämä päivitys keskittyy pelkästään Hordesiin. Muihin projekteihini palaan myöhemmin. Tarinamme alkaa  tuonne alemmas ja aikaisemmin postaamastani Legion of Everblightin tunnuksesta. Hankin siis itselleni Legioonan startter boxin. Tämä on ollut kokonaan työstettynä jo jonkin aikaa, ja nyt laitan muutaman kuvan työvaiheista ja lopputuloksesta. Olen noihin valmiisiin figuihin ihan tyytyväinen. Tästä on hyvä aloittaa armeija. Tulevaisuudessa kun nappeja on tarpeeksi kasassa ja maaleissa, tulen hankkimaan sääntökirjat ja sitten koitan löytää vähän harjoituspelaajia jostain.

Toivoisin että laittaisitte koko projektista kommenttia. Risuja ja ruusuja siis tulemaan. Erityisesti kiinnostaa mielipiteet millä saisi opittua uusia tekniikoita ja maalattua paremman näköisiä figuja.


Tästä lähdettiin:









Lylyth
Shredderit





Carniveanin kropan magnetisointi
Pään magnetisointi



Oh hi there!

                                                  

 

Startter box valmiina

Alunperin olin suunitellut sinistä väriteemaa legioonalleni, mutta en ollut tyytyväinen teemaan. Päätin siis vaihttaa värityksen vihreään ja ruskeaan. Voin sanoa olevani lopputulokseen ihan tyytyväinen. Figut ovat perus pelipöytä tasoa eikä niihin ole mitään ihmeellisiä tekniikoita käytetty.
Näiden maalaukseen ei mahdottimia aikoja mene helppojen värien takia. Alustat ei välttämättä ole vielä kokonaan valmiit. Niihin voisi ehkä lisätä vielä jotain. Ehkä lisää tuota kellertävää heinää? Laittakaa kommenttia jos teillä on ideoita.

 







                         



Pepsodent hymy


 Hyppäämässä saaliin kimppuun