Sunday, April 20, 2014

 Tervehdys raskaan työn raatajat

Aikaa on taas kulunut ja pävityksiä ei ole kuulunut. Siihen tulee nyt muutos. Minulla alkoi nimittäin 3 viikkoa pitkä loma! Miettikääs sitä samalla kun aherratte toimistoissanne ja ojankaivuu hommissanne, ja sitten tulette ilkkumaan kun teillä alkaa loma...

No kuitenkin. Ajattelin paukuttaa nyt ainakin kolme päivtystä lyhyemmän ajan sisään. Tässä on niistä ensimmäinen. Kuvat siis kokonaan valmiista Khador starter boxista, minkä sain joululahjaksi. Jotkut ajattelee, että menipä kauan kolmen figun maalaamiseen ja omasta mielestä suht heikkotasoisestikin vielä. Puolustukseni voin sanoa, että olin tosiaan helmikuun loppuun asti arkipäivät koululla Imatralla ja heti koulun loputtua meille tulikin sitten tuo ensimmäinen lapsi!

Palailen astialle vähän eri aiheisten päivitysten parissa myöhemmin.

-Nojis




















Sunday, April 13, 2014

Hobitti – Smaugin autioittama maa


         SPOLER ALERT!!! SPOILER ALERT!!!

                      SPOLER ALERT!!! SPOILER ALERT!!!

                                SPOLER ALERT!!! SPOILER ALERT!!!

 

 

 

                             Hobitti – Smaugin autioittama maa 

                          (The Hobbit: The Desolation of Smaug)

Taiteellinen vinokuva

 

 Okei, eli mulla oli viime perjantain ns "omaa aikaa" kun emäntä otti lapsen ja meni jonnekkin, en nyt muista minne päiväksi. Tätä varten kävin vuokraamassa Hobitin kakkososan "Smaugin autioittaman maan"

En sinäänsä kerro elokuvasta mitään järjettömiä spoilereita, vain asioita jotka minua ärsytti. Mutta jotkut voivat pahoittaa mielensä jos kuulevat ollenkaan asioita elokuvasta mitä ei ole vielä nähnyt.

Elikkäs asiaan!

Minua ärsyttävät asiat:

1. Sama juttu kun edellisessä elokuvassa Bilbon retkikunnassa on 13 kääpiötä... siis 13.... minua ärsyttää se, koska he ovat tavallaan jokainen olennaisia henkilöitä juonen kannalta, mutta 13 on suuri määrä hahmoja, ja ne ovat eroteltu toisistaan lähinnä siten että yksi on läski, yksi on viisas, yksi on jousiampuja ja yksi on retardi...

 






2. Tämä ei ole niinkään ärsyttävä asia, vaan lähinnä sidenote. Kun retkikunta oli saapunut lähelle synkmetsää örkkien jahtaamana, heidän oli päästävä turvaan ja turvapaikkoja oli lähellä vain yksi, nimittäin nahanvaihtajan talo(nimeä en nyt muista).

Kuitenkin, retkikunta pääsi taloon ja nahanvaihta joka oli vaihtanut muotoaan "karhu/olio/hässäkästä" suureksi "mieheksi" tarjoili retkikunnalle aamiasta, niin mietinpä vaan että nahanvaihtaja oli ainakin ilman paitaa, joten tuskinpa sillä housujakaan oli jalassa muodonmuutoksen jälkeen. Siistiä varmaan syödä aamaista kun ylisuuren karvamiehen dikki lerpattaa siinä vieressä, varsinkin kääpiöiden pään korkeudella.

NojisEdit: Google kuvahaussa näkyikin että Boern "nahanvaihtajalla" olikin jokin nahkarotsin tapainen päällä, housuja en nähnyt joten dikki mielikuva jääköön kaikkien iloksi.






the-hobbit-desolation-of-smaug-evangeline-lilly-tauriel-wb.jpg
Kate, eiku Tauriel


3. Tauriel. Näyttelijänä Evangeline Lily. Minua yksinkertaisesti vain häiritsee se että Lost Kate onkin nyt Tauriel... siis ei se vaan käy.
Mene takas saarelles Kate!







4. Sitten suurimpaan ärtymyksen aiheeseeni, nimittäin Saug:iin. Smaug on siis muinainen lohikäärme, joka valtasi Ereborin kääpiöiltä. Noh, tähän asti kaikki hyvin. Odotin innolla että retkikunta pääsee Ereborin salaovelle ja sisään jotta Bilbo voi leikkiä voroa ja hakea Arkkikiven.
Niinkuin arvata saattaa Smaug heräsi k*yrpä otsassa kun aarresalissa olikin vierasta hajua.

Olin valmistautunut suureen määrään murinaa, tulensyöksentää ja paikkojen hajoamista... Mutta tämä muinainen LOHIKÄÄRME alkoikin puhua englantia?!?!?!?! siis mitä helvettiä!?! Onko se opiskellut koulussa englantia, vai onko sillä kavereista ulkomailla jotka sitä on opettanu!?! En vaan pysty käsittämään.

Olisin vielä hyväksynyt sen, että Smaug olisi puhunut jotain lohikäärmekieltä ja Bilbo Valtasormuksen avulla olis ymmärtänyt sitä, mutta kun ei niin ei... Tässä vaiheessa naama hajosi lopullisesti ja loppuleffan ajan surffasin koneella ja sivusilmällä seurasin leffaa.

Sinäänsä sääli että yksikään Hobitin osista ei ole temmannut minua mukaansa samalla lailla kuin Taru Sormustenherrasta trilogia... Noh pitää vielä se kolmas ja viimeinen osa vielä katsoa ihan muodon vuoksi.