Wednesday, June 26, 2013

Kirja: The Pacific





The Pacific

Näin ennen viikonloppua päätin kirjoitella teille kirjasta, jota olen viimeaikoina lukenut.
Kyseinen kirja on siis The Pacific (tyynenmeren taistelutoverit). Kirja on The Pacific tv-sarjan virallinen kirjaversio. Kirja kertoo toisen maailmansodan Yhdysvaltojen ja Japanin keisarikunnan välisistä taisteluista Pear Harborin jälkeen. Kirja käsitelee mm Iwo Jiman ja Okinawan taistelut muiden ohella, unohtamatta tietenkään kotirintaman tapatumia.
Kirja on koottu aitojen sotilasasiakirjojen, kirjeiden, päiväkirjojen, muistelmien, valokuvien ja haastattelujen perusteella.

Kirja seuraa tapahtumia vuorotellen viiden eri henkilön kautta. Vuorottelu tuo mukavaa vaihtelua kirjan edetessä, varsinkin Luutnantti Micheellin ollessa laivaston lentäjä muiden ollessa merijalkaväen miehiä tai sinne pyrkiviä. Lentäjän näkökulma avaa uusia ulottuvuuksia tyynenmeren sodasta ja erittäin ratkaisevasta Midwayn meritaistelusta.
Henkilöt ovat:

Luutnantti Austin C. "Shifty" Shofner
Aliluutnantti Vernon "Mike" Micheel
Sidney C. Phillips
Kersantti "Manila John" Basilone
Eugene B. Sledge
Robert "Lucky" Leckie


Kirja tarttui minulle mukaan suomalaisen kirjakaupan laatikosta, josta sai kolme pokkaria kympillä. Muuten kirja kantaa 12.95 arvoista hintalappua. Kirjassa on alkusanat ja lähdelista mukaanlukien 592 sivua, sekä kolme osiota kuvia. Kirjassa ei juurikaan ole pitkiä dialogeja, vaan henkilöitä seurataan yleisesti.

Itse olen pitänyt kirjasta erittäin paljon, vaikka en tyynenmeren tapahtumista olekkaan niin kiinnostunut. Kirja sopii kaikille, joita toisen maailmansodan tapahtumat kiinnostaa.

-Nojis

Monday, June 24, 2013

Tervehdys jalot lukijat.... joita tällä hetkellä ei ole, mutta ehkä vielä joku päivä.

Alkuun kerron hieman itsestäni. Olen 23 vuotias mies ja asun Etelä-Suomessa Espoossa. Perheeseen kuuluu emäntä, koira ja kaksi kissaa. Opiskelen tällä hetkellä uuteen ammattiin, jonka takia vietän yleensä arkipäivät Imatralla ja viikonloput Espoossa. Aikaisempaa työkokemusta löytyy ravintola-alalta kokkina ja turvallisuus-alalta vartijan tehtävistä.

Aloitin figuharrastukseni joskus nappulana ruotsin risteilyllä, Tukholmassa. Kävelin vanhempieni kanssa  kadulla games workshopin ohi, kun huomasin liikkeen näyteikkunan. Mukaan liikkeestä tarttui kaksi pakettia Necromundaa. En tuolloin siis tiennyt necromundan, warhammer fantasy battlen ja warhammer 40k:n eroa.

Myöhemmin  harrastusta tosissani aloitettuani ryhdyin keräilemään empire armeijaa, sitten mukaan tuli örkit, dwarffit ja ogre kingdoms sen saavuttua peliin. Loppujen lopuksi minulla oli paljon harmaata muovia eri armeijoille, mutta vain vähän niistä sai maalia pintaansa. Tätä samaa ongelmaa on kuulema muillakin pelaajilla esiintynyt... tämän jälkeen mukaan astui tosiaan warhammer 40k ja siitäkin monta armeijaa, jotka eivät myöskään saaneet maalia. Kokeilin myöskin ohimennen Warmachinea ja flames of waria ja näihin tuli pienet poppoot maalattuakin.



Maalausta ja muovailuvahaa blogina:

Tämän blogin tarkoituksena on seurata minun Bolt Action brittiarmeijan valmistumista.

Seuraavissa postauksissa on tarkoitus perehtyä emmän Bolt Actioniin, näytän kuvan ja virittelen maalauspistettäni kuntoon ja unboxaan ensimmäiset bolt action figut sillä varauksella että posti on kuljettanut ne briteistä.

Seuraavat postaukset tulevat myöskin toivottavasti olemaan selkeämpiä, koska pystyn tekemään ne läppärillä. Tämä postaus on tehty Imatralta käsin tabletilta ja näkojään blogger ei tabletista tykkää, joten tekstinkäsittely on ollut yhtä tuskaa ja vielä vähän enemmänkin...


Nojis